Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

Verbonden in Christus

H. Werenfridus | Zieuwent

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

De oude pastorie van Zieuwent wordt dit jaar 'omgetoverd' tot een 'thuis' met zorgfunctie. Om de karakteristieke uitstraling van het prachtige monument te kunnen bewaren is er dan ook een gedegen planning opgesteld. Er moet, vóór de verbouw-werkzaamheden kunnen beginnen, eerst het een en ander ingepakt en veiliggesteld worden.
Dat is nog een hele klus, zoals op deze foto's te zien is.
Verbouwing pastorieIn de gang zijn alle kozijnen "ingepakt".
 
 
Verbouwing pastorieOok de trap is zorgvuldig ingepakt.
 
verbouwing pastorie
Achter deze kap zit een schoorsteenmantel.
 
 

We willen een bijzondere 'kijktip' met iedereen delen!
Op zaterdag 23 januari wordt iemand in schijnwerpers gezet bij Omroep Gelderland. In het programma ‘Gulden Gelderlander’ krijgt iemand met een bekend gezicht in Zieuwent en omstreken een 'gouden ereteken' voor zijn werk in Zieuwent en voor de Werenfriduskerk.

Ongeveer 5 jaar geleden werden de eerste plannen gelanceerd om de pastorie geschikt te maken als woonvoorziening voor ouderen. Zieuwents Belang en de beheercommissie hebben een lange adem nodig gehad. In december 2020 was het echter zover en is het contract getekend.
Aan de buitenkant van het monumentale gebouw zal weinig veranderen, het is een rijksmonument. De binnenkant wordt flink onderhanden genomen. Er worden 13 wooneenheden gerealiseerd voor zorgbehoeftigen zoals mensen met dementie. Van deze 13 eenheden zijn er 3 bestemd voor echtparen waarvan er 1 zorgbehoeftig is.
Een deel van de inrichting komt terug in het nieuwe ontwerp, zoals de schoorsteenmantels en de glas-in-loodschuifdeuren. Er komt een gezamenlijke huiskamer, deze kijkt straks mooi uit op de prachtige ‘pastorietuin’.  
Het is een prachtig project, waar velen mee bezig zijn geweest, en waarvan het resultaat hopelijk eind volgend jaar zichtbaar zal zijn.

Woensdagavond, 9-9-2020, klokslag 9 uur (21.00u.): het is zover! Het licht brandt!
De Werenfridustoren is vanaf nu ook ‘s avonds weer van heinde en ver te spotten.

Werkzaamheden voor kerkverlichting

Dankzij de goede samenwerking, die zo typerend is voor onze Achterhoekse kleine dorpen en zeker voor Zieuwent, is ook deze ‘dorpsklus’ weer geklaard. “Samen, de schouders eronder”! Een prachtig plan is ten uitvoer gebracht, dankzij vele uren vrijwilligerswerk. Dank aan de initiatiefnemers, de inwoners die voor het benodigde geld hebben gezorgd en niet in de laatste plaats aan de Paasvuurbouwers, die het nodige zware graafwerk hebben uitgevoerd in de (behoorlijk warme) zomermaanden.
En, zonder iemand tekort te willen doen, Mark Bokkers en Stefan Beerten waren de  mannen die woensdagavond (in de regen…) de laatste werkzaamheden verricht hebben, zodat de 8 energiezuinige schijnwerpers daadwerkelijk onze Werenfridus weer tot een lichtbaken maken.

Sinds zaterdag 25 juli is de Oost-Achterhoek een opmerkelijke fietsroute rijker!

Een zorgvuldige voorbereiding door een enthousiaste werkgroep heeft uiteindelijk geleid tot de route ‘Langs kerken, kruisen en kapelletjes’. Een gezamenlijk initiatief van de Geloofsgemeenschap H. Werenfridus en Oudheidkundige Vereniging Zuwent is uitgegroeid tot een fietstocht van 25 km. Men leidt de fietser vanaf het kerkplein in Zieuwent langs religieus erfgoed van kerkdorp Zieuwent en omgeving. Ook de O.L.Vrouw van Lourdeskerk in Mariënvelde is in de route opgenomen.

Die zaterdagochtend werden de genodigden hartelijk ontvangen op de pastorie van de H. Werenfridus in Zieuwent. Na de inloop met koffie en een heerlijk gebakje, verplaatste het (noodgedwongen) kleine gezelschap zich naar de pastorietuin. De groter opgezette opening die voor eind april was aangekondigd, kon jammer genoeg door de uitbraak van het coronavirus geen doorgang vinden.

 

Lees hier meer over de route.

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen