Uitleg over de Doop

We geven onze kinderen een naam waarmee zij op weg gaan door het leven. Door de naam te roepen, wordt iemand gekend, bemind en letterlijk geroepen. Kinderen zijn ons alles. Een klein kindje kunnen ouders laten dopen. Uw zoon of dochter wordt bij het ontvangen van het H. doopsel in de kerk gezegend en met het teken van water (water van de bron, bron van het leven) aangeraakt door God. Door de doop behoor je tot de gemeenschap van de kerk. 'De Kerk' wordt gevormd door de volgelingen van Jezus Christus. Die volgelingen zijn wij en dat ben jij. Zij geven de vreugdevolle boodschap van Jezus door.

In de parochies St. Paulus en St. Ludger worden in een doopviering meerdere kinderen tegelijk gedoopt met een maximum van 5 kinderen in één speciale doopviering. Klik hier voor het rooster van de doopvieringen.

Aan de doopplechtigheid gaat een voorbereiding aan vooraf. Er vinden 2 bijeenkomsten plaats met andere ouders ter voorbereiding. We bespreken verschillende thema's zoals de naamgeving, de eigen geloofsbeleving van elke ouder, de betekenis van het doopsel, de geloofsopvoeding, de bijbehorende liturgie en rituelen.

Klik hier voor een filmpje over de Doop

Aanmelden

Wilt u uw zoon of dochter laten dopen in onze parochie dan bent u van harte welkom!
U kunt uw kind opgeven voor de doop via het centraal secretariaat.

Centraal Secretariaat Parochies St. Paulus en St. Ludger
Nieuwstad 12
7141 BD Groenlo

Ook kunt u een doop per e-mail opgeven.

Klik op het doopformulier om het te downloaden.

Pastorale noodwacht:
06-190 17 292

26 jan 2020
Eibergen, Oude Mattheüskerk, Grotestraat 50
Mozes

22 feb 2020
Lievelde, Koptisch Orthodoxe klooster, Kloosterstraat 5
Van nacht naar dag

18 mrt 2020
Neede, Achterhuis, Borculoseweg 43
Verhef je hart, niet je telefoon!

21 apr 2020
Rekken, Los Hoes, Rekkenseweg 40