Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

Reeds in het jaar 1246 wordt er in historische documenten melding gemaakt van een kerk in Rekken.
In 1379 werd een kapel gebouwd op het erve Groothoed, dat voor dertig Duitse munten gekocht werd.
De eerste predikant in deze (protestantse) kapel was Hendrikus Kerkweerd; de hervorming noodzaakte de Rekkense katholieken ter kerke te gaan in Riekenberg op een uur loopafstand.

Daarna heeft Rekken nog een kapel in het (nu Duitse) Nieuwkerke gehad.

Met de aartsbisschoppelijke benoeming van Petrus van den Hurk tot pastoor van Eibergen begint het verzelfstandigen van de parochie Rekken. Van den Hurk heeft er voor geijverd dat er een bijkerk gebouwd zou worden en in 1871 kon, na een grootschalige collecte in het hele aartsbisdom Utrecht, met de bouw begonnen worden. Op 3 september 1872 werd de kerk ingewijd en toegewijd aan de Heilige Martelaren van Gorcum omdat in dat jaar het 3 eeuwen-feest was van deze patroonheiligen. De Rooms Katholieke gemeenschap van Rekken telde toen 280 zielen.