9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

De parochie draagt de naam van Paulus, ook bekend als “de apostel van de heidenen”. Paulus werd (samen met Barnabas) uitgezonden door de heilige Geest. Hij was door God bestemd tot een licht voor alle volken om redding te brengen, tot aan de uiteinden van de aarde. “Toen de heidenen dit hoorden, verheugden ze zich en spraken ze vol lof over het woord van de Heer, en allen die voor het eeuwige leven bestemd waren aanvaardden het geloof. Het woord van de Heer verspreidde zich over de hele streek.” (Hand. 8, 48-49).

De kerk wil ook in onze tijd missionair bezig zijn. De boodschap van God uitdragen, net als Paulus. Dat gaat verder dan alleen omzien naar de eigen mensen. We moeten op nieuwe manieren het geloof en het leven met elkaar verbinden. Daar ligt voor de Sint Paulus parochie een uitdaging.