Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

De parochie St. Paulus is in 2010 ontstaan uit de fusie van de volgende zeven voordien zelfstandige parochies:

• O.L. Vrouw Tenhemelopneming, te Beltrum,
  • Mattheus,  te Eibergen,
  • H. Calixtus en H. Maria Moeder Gods, te Groenlo,
  • Christus Koning, te Lievelde,
  • H. Caecilia, te Neede,
  • HH. Martelaren van Gorcum, te Rekken,
  • H. Caecilia, te Rietmolen.

Daarmee kwam een einde aan het samenwerkingsverband Noach dat sinds januari 2004 bestond tussen bovengenoemde parochies.

De Calixtusbasiliek in Groenlo is als eucharistisch centrum aangewezen.

Per 1-7-2017 is het pastoraal team van de St. Paulusparochie samengegaan met het pastoraal team van buurparochie St. Ludger. De pastoor H. de Jong, is sinds die datum pastoor voor beide parochies. Het Pastoraal Team, zie "Het pastorale team", is met 5 pastorale krachten goed voor 4,2 fte. Dat is minder dan gewenst om in totaal 16 lokale geloofsgemeenschappen te kunnen ondersteunen zoals we van oudsher gewent zijn. In 2019 zal dat aantal in verband met het bereiken van de pensioen gerechtigde leeftijd verder afnemen.

Op dit moment beschikt elke locatie over een eigen kerkgebouw. In de beleidsplannen, zie "onze plannen", staat beschreven dat dat helaas niet zo zal blijven.

De zeven locaties verschillen van elkaar en geven aan te hechten aan hun eigenheid.
Het voorgaande erkennende is er gelukkig ook voldoende realisme aanwezig om te zien dat werken aan gezamenlijke programma's gewenst en noodzakelijk is omdat doorzettende ontkerkelijking en de daarmee samenhangende vergrijzing ook aan onze parochie niet voorbij gaat.

Als parochie kunnen we gelukkig beschikken over veel werkgroepen, bemand door heel veel vrijwilligers die elk op hun eigen wijze hun steentje willen bijdragen om de blijde boodschap van Jezus Christus uit te dragen binnen de katholieke traditie.

15 dec 2020
Bernard Vos Clubhuus, Bergstraat 5 in Lievelde
Avond met Ad de Keyzer over "Naar U gaat mijn verlangen, Heer"