9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

Wij zijn een katholiek religieuze organisatie bestaande uit 9 katholieke geloofsgemeenschappen in de Oost-Achterhoek die sinds Hemelvaartsdag 2010 officieel de parochie Sint Ludger vormen. Het eucharistisch centrum is Lichtenvoorde. De parochie Sint Ludger telt 9 fysieke kerken.

De parochie Sint Ludger heeft samen  met de parochie St. Paulus één pastoraal team van 4,2 fte. Het pastorale team draagt samen de verantwoordelijkheid voor het pastoraal beleid en het daarbij horende pastoraat. Een belangrijke rol op de locaties vervult de pastoraatsgroep. Als groep heeft zij de taak om het vrijwilligerswerk in de lokale geloofsgemeenschap te coördineren en om een antennefunctie ter plekke te vervullen.

De Ludgerdag

Jaarlijks vieren we de parochiedag, de Ludgerdag genoemd. Dit gebeurt op Hemelvaart in de pastorietuin op 'de bult' in Vragender. Deze viering in de openlucht wordt druk bezocht: ook door parochianen van buiten onze Sint Ludgerparochie. De Ludgerdag is een uitstekende gelegenheid om nader kennis te maken. U bent aanstaande Hemelvaart van harte welkom.