Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

De locatie Neede is sinds 8 oktober 2010 onderdeel van de St. Paulusparochie.

Op 31 oktober 2018 is een nieuwe beleidsplan gepresenteerd. Neede is één van de vier kerken in de St. Paulusparochie die zal moeten sluiten, uiterlijk 1 januari 2026. Er is nog geen sluitingsdatum bekend. Wat wel zeker is, is dat het sluiten van deze kerk niet betekent dat het geloof verdwijnt. Er blijven gewoon katholieken in Neede wonen. We blijven een gemeenschap vormen. Hoe we dat vorm gaan geven? Daar moeten we samen over nadenken. De locatieraad heeft twee avonden georganiseerd (op 8 oktober 2018 en 14 januari 2019) om met parochianen in gesprek te gaan over de toekomst.

In de rubriek "Over ons" vindt u meer informatie over:

• Locatiesecretariaat
  • De H. Caeciliakerk
  • Het Achterhuis
  • Actie Kerkbalans
  • Patroonheilige

Het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is gevestigd in parochiecentrum "het Achterhuis", links naast de kerk (Borculoseweg 43, 7161 GR Neede) en is geopend op woensdag (9.30-11.30 uur) en vrijdag (18.00-19.00 uur). Het secretariaat is telefonisch bereikbaar via 0545-286835. Behalve in de brievenbus aan de Borculoseweg kunt u uw post ook deponeren in de groene brievenbus rechts naast de ingang van het Achterhuis (tegen de zijmuur van de kerk).

U kunt er terecht voor o.a. het:

• opgeven van intenties
  • inschrijven als parochiaan
  • doorgeven van een adreswijziging
  • aanvragen van een doopbewijs
  • Aanvragen van ziekenbezoek of thuis de H. Communie ontvangen
  • reserveren van het Achterhuis
  • aanmelden voor activiteiten

Heeft u een vraag waarop het locatiesecretariaat niet direct een antwoord heeft, dan spelen zij uw vraag door naar de juiste werkgroep of persoon.

De St. Paulusparochie heeft in Groenlo een centraal secretariaat. Deze dient alleen ter ondersteuning van het pastoraal team, parochiebestuur en werkgroepen die actief zijn voor de hele Paulusparochie.

Het kerkgebouw en de pastorie aan de Borculoseweg 43 en 45 zijn gebouwd ter vervanging van de neogotische kerk aan de Rapenburg. Deze kerk had in de oorlogsjaren nogal wat schade opgelopen, maar was inmiddels ook te klein geworden (180 zitplaatsen) en voldeed liturgisch niet meer.

Het besluit voor een nieuwe kerk werd in 1947 genomen, ten tijde van het pastoraat van Franciscus Johannes Maria (Frits) van Gendt (pastoor te Neede van 1943-1953). Voordat de huidige Caeciliakerk op deze plek werd gebouwd, stond hier de villa van S.K. Haitsma Mulier. Deze was voormalig burgemeester van Neede. Het terrein werd op 1 mei 1947 aangekocht voor de som van fl. 12.000,-.
De oude kerk aan de Rapenburg, ingewijd op 15 december 1898, werd grotendeels verbouwd tot huishoudschool en kapel voor de zusters van Julie Postel uit Boxmeer.

In 2010 is tegen de kerk aan de Borculoseweg 43 een nieuw parochiecentrum gebouwd, dat de naam 'Het Achterhuis' heeft gekregen.
Dezelfde naam die door wijlen pastoor W.S. Andringa is bedacht voor de voorloper van dit parochiecentrum, een in 1993 achter de kerk herbouwd noodlokaal van de gemeentelijke MAVO die 16 jaar dienst deed als vergader- en ontmoetingsruimte.
Het parochiecentrum is op 28 november 2010 officieel geopend en ingezegend door pastoor H. Boogers.

Jaarlijks wordt de Actie Kerkbalans gehouden, ook in Neede. De Actie Kerkbalans is onze belangrijkste inkomstenbron.
Wij maken onderscheid in een “kleine Actie” en een “grote Actie”. Elke twee jaar (de even jaren) vragen wij alle parochianen om een toezegging te doen voor een periode van twee jaar. Dit noemen wij de “grote Actie Kerkbalans”. Parochianen die slechts een toezegging willen/kunnen doen voor één jaar worden in het daarop volgende jaar opnieuw benaderd. Ook worden dan de nieuwe parochianen van het afgelopen jaar voor het eerst benaderd. Dit noemen wij de “kleine Actie Kerkbalans”.