In Nijmegen is op 21 juli 2019 overleden frater Victor Vermeersch op de leeftijd van 91 jaar.
Zijn uitvaartdienst was op vrijdag 26 juli in de Dominicus kapel in Zorgcentrum Huize Rosa in Nijmegen, gevolgd door de crematie in Crematorium Jonkerbos.

Frater Victor was een van de Fraters Maristen die in het klooster aan de Rapenburg in Neede hebben gewoond en gewerkt. Hij was o.a. persoonlijk secretaris van deken G. Geurts en daarnaast actief voor de Maristencongregatie. Hij was tot 2001 secretaris van het kerkbestuur van de H. Caeciliaparochie Neede en verzorgde daarnaast van 1995 tot 1999 de opmaak van het parochieblad "Binding". Hij was initiator van het 1e uitgiftepunt van de Voedselbank in Neede (in het klooster aan de Rapenburg).
In januari 2011 verliet hij als laatste frater het klooster aan de Rapenburg waar hij dan 16 jaar heeft gewoond om zijn intrek te nemen in het Fraterhuis De Westerhelling in Nijmegen.

In dankbaarheid kijken wij terug op zijn inzet voor onze geloofsgemeenschap en de fijne samenwerking.

Boven de rouwcirulaire stond de volgende tekst: "Word andere mensen, met een nieuwe gezindheid. Dan bent u in staat uit te maken wat God van u wil, en wat goed is, welgevallig en volmaakt (Rom. 12,2)"

Hieronder de dankbrief van de familie en de fraters Maristen:

Bedankbrief

De locatie Neede is sinds 8 oktober 2010 onderdeel van de St. Paulusparochie.

Op 31 oktober 2018 is een nieuwe beleidsplan gepresenteerd. Neede is één van de vier kerken in de St. Paulusparochie die zal moeten sluiten, uiterlijk 1 januari 2026. Er is nog geen sluitingsdatum bekend. Wat wel zeker is, is dat het sluiten van deze kerk niet betekent dat het geloof verdwijnt. Er blijven gewoon katholieken in Neede wonen. We blijven een gemeenschap vormen. Hoe we dat vorm gaan geven? Daar moeten we samen over nadenken. De locatieraad heeft twee avonden georganiseerd (op 8 oktober 2018 en 14 januari 2019) om met parochianen in gesprek te gaan over de toekomst.

In de rubriek "Over ons" vindt u meer informatie over:

• Locatiesecretariaat
  • De H. Caeciliakerk
  • Het Achterhuis
  • Actie Kerkbalans
  • Patroonheilige

Het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is gevestigd in parochiecentrum "het Achterhuis", links naast de kerk (Borculoseweg 43, 7161 GR Neede) en is geopend op woensdag (9.30-11.30 uur) en vrijdag (18.00-19.00 uur). Het secretariaat is telefonisch bereikbaar via 0545-286835. Behalve in de brievenbus aan de Borculoseweg kunt u uw post ook deponeren in de groene brievenbus rechts naast de ingang van het Achterhuis (tegen de zijmuur van de kerk).

U kunt er terecht voor o.a. het:

• opgeven van intenties
  • inschrijven als parochiaan
  • doorgeven van een adreswijziging
  • aanvragen van een doopbewijs
  • Aanvragen van ziekenbezoek of thuis de H. Communie ontvangen
  • reserveren van het Achterhuis
  • aanmelden voor activiteiten

Heeft u een vraag waarop het locatiesecretariaat niet direct een antwoord heeft, dan spelen zij uw vraag door naar de juiste werkgroep of persoon.

De St. Paulusparochie heeft in Groenlo een centraal secretariaat. Deze dient alleen ter ondersteuning van het pastoraal team, parochiebestuur en werkgroepen die actief zijn voor de hele Paulusparochie.

Het kerkgebouw en de pastorie aan de Borculoseweg 43 en 45 zijn gebouwd ter vervanging van de neogotische kerk aan de Rapenburg. Deze kerk had in de oorlogsjaren nogal wat schade opgelopen, maar was inmiddels ook te klein geworden (180 zitplaatsen) en voldeed liturgisch niet meer.

Het besluit voor een nieuwe kerk werd in 1947 genomen, ten tijde van het pastoraat van Franciscus Johannes Maria (Frits) van Gendt (pastoor te Neede van 1943-1953). Voordat de huidige Caeciliakerk op deze plek werd gebouwd, stond hier de villa van S.K. Haitsma Mulier. Deze was voormalig burgemeester van Neede. Het terrein werd op 1 mei 1947 aangekocht voor de som van fl. 12.000,-.
De oude kerk aan de Rapenburg, ingewijd op 15 december 1898, werd grotendeels verbouwd tot huishoudschool en kapel voor de zusters van Julie Postel uit Boxmeer.

In 2010 is tegen de kerk aan de Borculoseweg 43 een nieuw parochiecentrum gebouwd, dat de naam 'Het Achterhuis' heeft gekregen.
Dezelfde naam die door wijlen pastoor W.S. Andringa is bedacht voor de voorloper van dit parochiecentrum, een in 1993 achter de kerk herbouwd noodlokaal van de gemeentelijke MAVO die 16 jaar dienst deed als vergader- en ontmoetingsruimte.
Het parochiecentrum is op 28 november 2010 officieel geopend en ingezegend door pastoor H. Boogers.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292

23 sept 2019

Thomas Merton-lezing

19 okt 2019