Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

Op maandag 2 november 2020 is het Allerzielen. Een dag waarop we stil staan bij onze dierbare overledenen, in het bijzonder de parochianen uit onze eigen Needse geloofsgemeenschap die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen.

Vanwege de Corona-maatregelen is het aantal beschikbare zitplaatsen in onze H. Caeciliakerk beperkt.

Klik hier om de brief van de locatieraad te lezen over de wijze waarop in Neede Allerzielen zal worden gevierd dit jaar.

17 oktober 2020: Correctie op dit bericht:
Vanwege de verscherpte Corona-maatregelen is het aantal plaatsen in de kerk nu beperkt tot 30 personen en kan het geplande samenzijn op de begraafplaats op 1 november niet doorgaan!

In Nijmegen is op 21 juli 2019 overleden frater Victor Vermeersch op de leeftijd van 91 jaar.
Zijn uitvaartdienst was op vrijdag 26 juli in de Dominicus kapel in Zorgcentrum Huize Rosa in Nijmegen, gevolgd door de crematie in Crematorium Jonkerbos.

Frater Victor was een van de Fraters Maristen die in het klooster aan de Rapenburg in Neede hebben gewoond en gewerkt. Hij was o.a. persoonlijk secretaris van deken G. Geurts en daarnaast actief voor de Maristencongregatie. Hij was tot 2001 secretaris van het kerkbestuur van de H. Caeciliaparochie Neede en verzorgde daarnaast van 1995 tot 1999 de opmaak van het parochieblad "Binding". Hij was initiator van het 1e uitgiftepunt van de Voedselbank in Neede (in het klooster aan de Rapenburg).
In januari 2011 verliet hij als laatste frater het klooster aan de Rapenburg waar hij dan 16 jaar heeft gewoond om zijn intrek te nemen in het Fraterhuis De Westerhelling in Nijmegen.

In dankbaarheid kijken wij terug op zijn inzet voor onze geloofsgemeenschap en de fijne samenwerking.

De H. Caeciliakerk aan de Borculoseweg 43 in Neede is de thuishaven van de Needse katholieke geloofsgemeenschap, bestaande uit ruim 2000 leden. Links van de kerk staat parochiecentrum "Het Achterhuis". De rooms-katholieke begraafplaats ligt net buiten het dorp Neede, aan de Hontjerweg (nabij de Hollandsche Molen). De locatie Neede is één van de zeven locaties van de St. Paulusparochie.

Specifieke informatie over de locatie Neede vindt u onder het kopje 'Neede'. Omdat steeds meer activiteiten op parochieniveau worden georganiseerd nodigen wij u ook uit om een kijkje te nemen bij de algemene pagina's van de St. Paulusparochie.