Het eenvoudige boerenleven van de jaren vijftig was een onafgebroken inspiratiebron voor de kunstenares Elisabeth Heuff. Zij woonde in de jaren zestig en zeventig met haar man, de huisarts Han Heuff, in Neede.
De zorgelijke rimpels in de voorhoofden van de boeren met hun grote ogen en handen als kolenschoppen fascineren de aandachtige bezoekers. Een simpel mandje met aardappels, een koffiemolen met een kopje koffie symboliseren de eenvoud en puurheid van het Achterhoekse leven.

In de vorige Binding hebben we beloofd u op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen rondom het beleidsplan waarin o.a. de sluiting van onze kerk in Neede (uiterlijk 01-01-2026) is aangekondigd. Hieronder blikken we terug op de veranderingen in het vieringenrooster (zoals gepresenteerd op 22 mei) en op het 2e overleg van "Paulus-Noord" op 16 juni jl.

Na de zomer beginnen we altijd met een gezellige middag en deze middag is op donderdag 19 september 2019.
Om 14.00 uur bent u van harte welkom in Restaurant De Olde Mölle te Neede. We beginnen met een kopje koffie of thee en natuurlijk met een heerlijke verrassing. Wij als bestuur zorgen voor de invulling van de middag. Ter afsluiting van deze middag laten we ons verwennen met een heerlijk diner. Deze middag duurt ongeveer tot 19.00 uur.

Op dinsdag 28 mei had het Dameskoor weer haar jaarlijkse uitje. Het zou een fietstocht zijn, maar helaas is dat in het water gevallen. Het regende zo hard dat we het niet door konden laten gaan. Jammer voor de twee dames die de tocht hadden uitgezet (Mannie en Ria).
Maar beide dames hadden nog wat achter de hand... We moesten om 2 uur in het Achterhuis zijn en daar kregen we koffie met gebak. En daar hebben we spelletjes gedaan, met een kleine versnapering erbij. Het was gezellig. Je moet het toch zelf gezellig maken. Daarna was er een uitstekend verzorgd koud en warm buffet.
Mannie en Rita: hartelijk bedankt voor de organisatie van het jaarlijkse uitje.
Een koorlid.

Zaterdag 25 mei jongstleden vond de jaarlijkse fietsdag van het Herenkoor weer plaats. Zoals gebruikelijk begon de dag in het Achterhuis, waar om 09.30 uur de koffie klaar stond met een traktatie van Bakkerij Stroet. Hiervoor nogmaals onze hartelijke dank! Helaas waren enkele leden niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn of mee te fietsen. Die ochtend kwam ook het droevige bericht dat dhr. H.J. ter Woerds was overleden op een leeftijd van 94 jaar. Met een minuut stilte als eerbetoon is Herman door het koor ter plekke herdacht.

Na de gebruikelijke fotosessie zijn we om 10:15 uur vertrokken onder leiding van Erik Könniger en Herman Heming, die de gehele tocht werden geassisteerd door hun echtgenoten Ester en Ria.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292

31 juli 2019

07 aug 2019

14 aug 2019