9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

Oecumenische Raad Beltrum – Groenlo – Lievelde

De Oecumenische Raad van Beltrum, Groenlo en Lievelde vertegenwoordigt de 5 geloofsgemeenschappen in deze 3 plaatsen:

• de PKN-gemeente van Groenlo
  • het klooster in Lievelde van de Koptische Orthodoxe Kerk
  • de katholieke geloofsgemeenschappen in de genoemde plaatsen die alle drie deel uitmaken van de St. Paulusparochie.

De leden van de Oecumenische Raad zijn:

• ds. Ria Willems (emeritus predikant en afgevaardigde Hervormde Gemeente Groenlo)
  • pastoor H. de Jong (pastoor van de St. Paulusparochie / St. Ludgerparochie en afgevaardigde pastoresberaad)
  • Peter Müller (afgevaardigde R.K. kerk Groenlo en voorzitter en secretaris)
  • Martin Bouwmeesters (afgevaardigde R.K. kerk Beltrum)
  • Hans Krabbenborg (afgevaardigde R.K. kerk Lievelde en penningmeester)
  • Samir Hanna (afgevaardigde Koptisch Orthodoxe Kerk)

De belangrijkste doelstelling van de Oecumenische Raad is de oecumene te bevorderen. Wij doen dit in nauwe samenwerking met het pastoresteam van de St. Paulusparochie, dat verantwoordelijk is voor het pastorale beleid in de parochie, de kerkenraad van de hervormde gemeente van Groenlo, de 3 locatieraden van de 3 genoemde geloofsgemeenschappen van de St. Paulusparochie en de aartsbisschop van de Koptisch Orthodoxe Kerk in Nederland, mgr. Arseny.

Om deze doelstelling te realiseren vergaderen wij minimaal 3 keer per jaar en hebben wij de volgende activiteiten:

• een viering b.g.v. de week van het gebed voor de eenheid van de christenen op een zondagmorgen (10.00u) in januari,
  • een oecumenisch avondgebed op de zondagmiddagen (17.00u) van de veertigdagentijd,
  • een viering b.g.v. de vredesweek op een zondagmorgen (10.00u),
  • een oecumenisch avondgebed op de zondagmiddagen van de advent (17.00u),
  • een oecumenische kerstsamenzang op de 3e zondag van de advent (16.00 uur),
  • elke 2e en 4e woensdag in de maand Taizé-vieringen (19.00u).