9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

De werkgroep Ontmoeting en Inspiratie brengt graag een voordracht van Prof. Dr. Norbert Köster van de universiteit Münster over "De kerstening van de Berkelregio en het Münsterland" onder onze aandacht.
Deze wordt gehouden op 19 augustus 2020 18.00 in kult Westmünsterland, Kirchplatz 14, 48691 Vreden, 0049 - 02861/6818260, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De oude Saksische goden hadden hun tijd er op zitten toen het christendom in de Berkelregio zijn intrede deed. Hoe die moeilijke, langdurige en radicaal geestelijke omwenteling plaatsvond zal de kerkhistoricus van de universiteit Münster, Prof. Dr. Norbert Köster en met de aanwezigen bespreken. Hij zal zich vooral richten op het begin, de overtuigde pleitbezorgers en de nieuwe structuren van de geloofsomwenteling in de Berkelregio en Münsterland en zijn talrijke feiten, inzichten en onderzoeksresultaten delen.

Deze voordracht is het resultaat van samenwerking in het kader van het Berkelfestival 2020, met voor dit jaar een zwaartepunt in Eibergen, gemeente Berkelland. Op grond van de aanhoudende corona pandemie is het festival zelf afgelast. Omdat de bijeenkomst met een beperkt publiek van 25 personen in kult, met inachtneming van bijzondere hygiëne maatregelen mogelijk is, kan Prof. Köster in Vreden een presentatie geven.
Aanmelden bij kult onder nummer 0049 2861 681 8260 of per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is verplicht.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roel Heij telefoon 06 23042960.