In de vier weken voor Kerstmis, de adventsperiode, vragen wij uw aandacht en uw bijdrage voor een project dat ten goede komt aan moeders en jonge kinderen.
Wie moeder wordt / moeder is, weet dat het leven dan wezenlijk verandert. Opeens maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar maar ook toekomst en hoop. Hoop op een betere toekomst voor de kleinen en kwetsbaren. Hoop ook dat zij het Licht van de wereld in zich zullen dragen, net als destijds die kleine baby in Bethlehem.
In deze adventsperiode vragen wij uw aandacht voor een project in El Salvador.

Tijdens de burgeroorlog werd de plaats Guarjila in het noorden van het land, volledig verwoest en vluchtten de burgers naar buurland Honduras. Na hun terugkeer uit de vluchtelingenkampen bouwden ze hun dorp weer op. De Amerikaanse non en kinderarts zuster Ana Manganaro is toen gestart met het opzetten van een gezondheidskliniek met speciale aandacht voor zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby’s. Zwangerschap en bevalling vormen een gezondheidsrisico. De kliniek heeft daarom een opvanghuis ingericht waar aanstaande moeders de laatste weken voor de bevalling kunnen verblijven. Hier krijgen zij voorlichting over borstvoeding om babysterfte en ondervoeding tegen te gaan. Verder zijn er plannen om voorlichting te geven over het opzetten van moestuinen om daarmee een gezonder en gevarieerder eetpatroon te bewerkstelligen.
Het aantal opvangplaatsen is echter niet toereikend en moet dringend uitgebreid worden. Voor deze uitbreiding is geld nodig. In deze adventperiode vragen wij uw financiële bijdrage om deze uitbreiding mogelijk te maken.
Met uw bijdrage in de collecte steunt u het mooie werk van zuster Ana Manganaro en werkt u mee aan een hoopvolle toekomst voor baby’s en hun moeders.
Van harte aanbevolen.

Pastorale noodwacht: 06-190 17 292