9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

Op zaterdag 21 september vertrokken we om 07:15 uur met 4 misdienaars uit onze parochie naar Utrecht. Liefst 230 misdienaars en acolieten namen deel aan de Tarcisiusdag van het Aartsbisdom Utrecht. Dat waren er zo’n 100 meer dan vorig jaar oktober; net als toen was het een prachtige zonnige dag. De misdienaarsdag startte met een processie naar de kathedraal, waar kardinaal Eijk hoofdcelebrant was tijdens de Eucharistieviering.
Na de lunch splitste de groep zich op in acht deelgroepen die elk twee activiteiten deden: een actief spelelement en een inhoudelijke quiz.

De Tarcisiusdag is vernoemd naar de heilige Tarcisius, patroon van de misdienaars. Deze Romeinse jongen uit de derde eeuw werd door heidenen gedood toen hij de heilige hostie beschermde die hij bij zieken zou brengen. Een vaandel met zijn afbeelding werd tijdens de processie meegedragen.
Kardinaal Eijk benadrukte in zijn welkomstwoord dat deze Tarcisiusdag vooral ook een “blijk van waardering” is voor de inzet van de vele misdienaars en acolieten in het Aartsbisdom Utrecht. “Wanneer we als bisschoppen voor een Vormselviering in de parochies komen, dan staan de misdienaars vaak al klaar. En dat doen ze natuurlijk ook op de andere zondagen. Daarom bieden we uit dankbaarheid graag deze dag aan.” Verwijzend naar de zonovergoten misdienaarsdag editie van vorig jaar oktober: “En jullie zien: hier in Utrecht schijnt altijd de zon.”
Alle groepen kwamen aan het eind van de middag samen bij het bisdomhuis. Daar stond een frietkraam klaar om de inmiddels hongerige misdienaars van friet en een snack te voorzien. Aansluitend was in de bisdomtuin de prijsuitreiking inclusief traditionele ‘balkonscène’. Daar dankte kardinaal Eijk de misdienaars nogmaals voor hun inzet en reikte de prijzen uit. Allen kregen een sleutelhanger in de vorm van een kruisje, ter plekke gezegend door kardinaal Eijk.
We kunnen terugzien op een mooie en gezellige dag.

Peter Müller, Groenlo

Klik hier voor meer foto's.