Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

Op donderdag 12 november om 19.30 uur gaat een nieuwe cursus “moderne kunst & spiritualiteit” van start. Deze keer staat het boek Numeri centraal.
De 6 bijeenkomsten zijn in de Ludgerzaal in Lichtenvoorde (ingang achter naast de Bonifatiuskerk).
De overige data, telkens op donderdag, zijn: 10 december - 14 januari - 18 februari - 18 maart en 15 april.
De kosten voor deelname zijn € 35,-.
Aanmelden (vol=vol!) kan tot uiterlijk woensdag 28 oktober bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (tel. 0544463045).

Hieronder vindt u reacties van enkele deelnemers aan de cursus Kunst en inspiratie die het vorige werkjaar is gehouden. Het thema was toen "Elia in een nieuw licht".

Aan ons de keuze
Deze cursus van zeven bijeenkomsten heb ik ervaren als een ware inspiratie.
Een spiegel werd ons voorgehouden met het verhaal van Elia, 1 Koningen. Dit alles d.m.v. allerlei verschillende kunstwerken. Elke keer in alle stilte eerst zelf te bekijken en daardoor a.h.w. onze eigen kunstwerken te maken: beschrijven wat we zien, ervaren, voelen, denken en opmerken. Dat is in het begin al best moeilijk, maar het went geleidelijk aan.
Daarna delen we onze opgeschreven teksten. Dit delen is alleen al heel verrijkend en stimulerend om verder te zoeken. Ik ervaarde het geheel van de cursus zeker ook als een nieuwe ontmoeting met mezelf diep van binnen. Daarbij wel aantekenend dat ik ten tijde van de cursus een persoonlijk verdriet te verwerken had. Verwarrend en chaotisch voor mezelf. Een van de cursusleden waarschuwde me nog. Soms kon zo’n cursusavond heel confronterend zijn, of het leverde een nieuwe ervaring op en een andere keer werkte de kunst die we te zien kregen juist opbeurend omdat ik een diepe emotie kwijt kon door het uitspreken van de beleving. Ook gedichten of liedteksten ervaarde ik dan als iets goeds voor mezelf om nog eens vaker na te lezen. Zeker toen de coronatijd zich aandiende kon er nog eens goed over het uitgediepte verhaal van Elia nagedacht worden in alle rust thuis.
De gezamenlijke afsluiting in de tuin met een experiment. Details van dezelfde archieffoto werden ons achtereenvolgens getoond en wij konden ook hier weer onze beleving opschrijven. Deze werden besproken en hier beleefde ik duidelijk dat als je geen totaal of volledig overzicht hebt je zomaar tot een compleet vertekend beeld kunt komen.
Daaraan zag je hoe belangrijk het is om het hele beeld of het totale verhaal te weten. Tegelijkertijd zag je door de vraagstelling wat ons zo ieder voor zich bezig houdt in ons dagelijks geloofsleven. Inspiratie volop hoe te leven tussen en met de mensen in Gods schepping op deze aardbol. Aan ons de keuze … Els.

Je bent nooit te oud om te leren
Elia bijeenkomsten hebben mij veel geleerd over hoe kijk ik of hoe anderen kijken naar iets bv. schilderijen, tekeningen, kunstwerken of foto's. Dat je eerst maar eens rustig nadenkt voordat je wat zegt? Voor mij heeft het veel inspiratie gegeven om met anderen hierover te praten en ik hoop ook dat dit geldt voor ons allen.
Ook heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om meer Bijbelkennis te hebben. Eigenlijk heb ik dat altijd onderschat? Er staat veel in. Misschien was ik eerder te druk en had ik andere interesses? Geloven was zo vanzelfsprekend. Nu ik veel meer tijd heb vind ik het leuk. Je bent nooit te oud om te leren… Gerard.

Puur verwennerij
Sinds een paar jaar doe ik mee de cursussen van de werkgroep kunst & inspiratie geleid door pastoraal werkster Carla Roetgerink. Door middel van moderne kunst komen we bij de diepere lagen van het de Bijbelse verhalen en het Oude Testament, dit jaar de verhalen uit Koningen I en II. De situaties zijn verrassend actueel en houden ons een spiegel voor.
Zo ook in de cursus ‘Elia in een nieuw licht’ van afgelopen seizoen. Het trof het me bijzonder dat ik buiten de cursusavonden om een schilderij heb geschilderd waarop ik onbewust Izebel, de vrouw van koning Achab heb geschilderd. Dit naar het beeld van Descedant II van Samuel Bak, de nog levende en in Polen geboren kunstenaar en schilder. Izebel is de vrouw met de sleutelmacht op de achtergrond van koning Achab, die leeft in een welvarende tijd en ze heeft haar religieuze wortels in de Baälcultuur. Bak heeft zich laten inspireren door een dubbelportret van de hertogin en hertog van Urbino (Italië 1472) door Piero della Francesca. Het is een prachtige manier om bij de diepere lagen van jezelf en jouw geloof te komen als voedingsbron. Dat deze cursussen te volgen zijn in onze parochie is puur verwennerij …! Miny

       

Uitgestelde afsluiting op 31 juli 2020 als alternatief voor de eerder geplande ‘kloosterdag’ vond plaats in deze prachtige tuin van Els en Hans. Behalve de cursusinhoud van deze laatste en zevende bijeenkomst hebben we ook genoten van een gezamenlijke maaltijd samengesteld uit meegebrachte gerechten door de deelnemers.

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Uitvaart telefoon
Parochie Sint Paulus
06 - 24 85 52 01

15 dec 2020
19:15
Bernard Vos Clubhuus, Bergstraat 5 in Lievelde
Avond met Ad de Keyzer over "Naar U gaat mijn verlangen, Heer"