Afdrukken

Daar stonden we dan op woensdagmorgen de 17e juni, een beetje uit elkaar bij elkaar om tien voor negen bij de ingang van de kerk. Het moest een verrassing blijven dat ook wij, als genodigden, aanwezig zouden zijn bij de eucharistieviering ter gelegenheid van het 25-jarig priesterjubileum van pastoor De Jong.

In de kerk allemaal op zoek naar een plekje om op gepaste afstand van elkaar te zitten in verband met de corona-maatregelen. Een rare gewaarwording om als bekenden zo op afstand te zitten en ook voor het eerst sinds begin maart weer in de kerkbanken plaats te nemen. Al met al vertrouwd en toch ook onwennig zo.

Als pastoor de Jong al verbaasd was ons te zien in de viering, hij gaf er geen blijk van bij zijn binnenkomst te midden van zijn collega-pastores. Een plechtig geheel, vier voorgangers, dat maken we niet vaak meer mee. En het prachtige bloemstuk bij de lezenaar gaf het geheel een feestelijk tintje.

De eucharistieviering stond uiteraard helemaal in het teken van zijn 25-jarig priesterjubileum en in zijn preek stond hij daar dan ook bij stil om wat terug te blikken. U kunt het allemaal terugkijken via kerkdienstgemist.nl.

Na de consecratie konden we te communie gaan waarbij een scherm als corona-barrière diende.

Nadat de bel geklonken heeft ten teken dat de viering is afgelopen werden we uitgenodigd om een kop koffie te nuttigen met uiteraard een stukje van de taart met foto van de jubilaris.

Ook daarbij was afstand houden het devies, 1,5 meter is best een heel eind, het maakt een gesprek met je tafelgenoten er niet makkelijker of gezelliger op. Uiteraard waren er enkele toespraken en cadeaus. Van de parochiebesturen gezamenlijk kreeg pastoor De Jong een leuk startbedrag voor een gewenste vakantie naar Ierland (of uiteraard een andere bestemming naar keuze). Bij de toespraken was er nog een bijzondere, die van hun hond Silas, waarbij Joke Hemink namens de viervoeter het woord voerde. Die gelegenheid bleef niet onbenut om op ludieke wijze een andere kant van de jubilaris te belichten.

Na de koffie was er gelegenheid voor een hapje en een drankje in de tuin van de pastorie. Het mooie weer liet gemakkelijk toe om daar in groepjes op afstand na te praten.

Al met al zeker niet helemaal de vorm en feestelijkheden rond dit jubileum die we een half jaar geleden in gedachten hadden, maar we hebben er het beste gemaakt wat in de huidige omstandigheden mogelijk was.

We wensen pastoor De Jong dat hij nog lang in ons midden mag verblijven in goede gezondheid.

De parochiebesturen van St. Paulus en St. Ludger