Afdrukken

Groenlo, 13 maart 2020

Met onmiddellijke ingang geldt dat tot nader order, en in ieder geval tot 31 maart a.s., ALLE vieringen en bijeenkomsten worden afgelast.

Vandaag hebben de parochiebesturen en het pastoresteam besloten de komende weken te handelen conform de richtlijnen van de Nederlandse bisschoppen in verband met het coronavirus. Hiermee sluiten wij aan bij het recente advies van de overheid en het RIVM. (Zie het persbericht)

Dat betekent dat naast de reeds op 28 februari afgekondigde maatregelen, het volgende van kracht is:

Wij hebben het besluit genomen dat alle vieringen - dus ook de vieringen door de week - vergaderingen, bijeenkomsten, koorrepetities voorlopig tot 31 maart niet doorgaan.

Ook alle activiteiten die betrekking hebben op verhuur van kerkelijke ruimtes aan derden dienen te worden afgezegd.

Uitvaarten

Uitvaarten kunnen plaatsvinden in besloten kring en bij voorkeur als dienst van Woord en Gebed. De uitvaartondernemers en families dragen hierin natuurlijk een eerste verantwoordelijkheid, maar wij kunnen in ieder geval tot 31 maart 2020 niet meewerken aan grootschaliger vieringen.
Uitvaartondernemers in de regio hebben we hierover geïnformeerd.

De lokale secretariaten zijn op de gebruikelijke tijden open, zodat parochianen via mail en telefoon contact kunnen hebben.

De bisschoppen wijzen verder op de mogelijkheid om thuis op zondag de Eucharistie op televisie te volgen, via KRO-NCRV, vanaf 10.00 uur op NPO 2. Verder zendt radio Maria iedere ochtend en avond een Eucharistieviering uit om 09.00 uur en 19.00 uur.

Mochten er nog vragen zijn dan is pastor R. den Hartog de contactpersoon. (06-57 330 330)