24 maart 2020

Alle vieringen en bijeenkomsten tot en met Pinksteren zijn afgelast

Uitzending van viering in besloten kring op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde via kerkradio respectievelijk kerkdienstgemist.nl

Voor meer informatie zie de Pastorale brief 3 Vieren ten tijde van de Corona-crisis, dd 25 maart 2020.

Op 9 oktober 2019 hebben de parochiebesturen van St. Ludger en St. Paulus bekend gemaakt dat de bestuurlijke krachten gebundeld gaan worden. Sinds 1 juli 2017 is er één pastoraal team voor beide parochies. Ruim twee jaar is er ook één centraal secretariaat ingesteld dat gehuisvest is in het parochiecentrum aan de Nieuwstad 12 in Groenlo.
We hopen nu dat de bestuurlijke fusie van de beide parochies tot één parochie op 1 januari 2021 gerealiseerd kan worden. Maar dit betekent dat er in dit nieuwe jaar nog erg veel werk verzet moet gaan worden.
Onlangs is een aantal commissies samengesteld die de huidige parochiebesturen ondersteunen en adviseren over de inrichting van een nieuwe parochie.


De commissies hopen medio juni hun werkzaamheden te hebben afgerond.

Waar moet u dan zoal aan denken?
U kunt denken aan het opzetten van één nieuwe organisatie, het afstemmen of samenvoegen van de (financiële) administratieve systemen, de automatisering en het beleid rond personeel en vrijwilligers, het werven van nieuwe leden voor het te vormen nieuwe parochiebestuur, het voordragen aan de bisschop van de naam voor de nieuwe parochie. Er zal veel geïnventariseerd dienen te worden rond gebouwen, gronden, begraafplaatsen, lopende afspraken en kerkelijke tarieven.

Het werven van leden voor het nieuw te benoemen bestuur zien we als een van de grote uitdagingen. We zoeken mensen die betrokken zijn, benoembaar volgens de kerkelijke regelingen en deskundig in hun taak. Denkt u aan mensen met bestuurlijke ervaring op gebied van financiën, gebouwen of communicatie.
De bestuurlijke organisatie zal ook aan gepast moeten worden aan een kleiner wordende pastorale organisatie die in een groter geografisch gebied voorwaarden schept voor de presentie van onze Kerk in dit gedeelte van de Achterhoek.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Mocht u vragen, suggesties of opmerkingen hebben, neemt u gerust contact op met het centraal secretariaat via 0544 – 464663 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pastoor H.A.M. de Jong

Pastorale noodwacht
Parochie Sint Ludger en
Parochie Sint Paulus
06-190 17 292

Uitvaart telefoon
Parochie Sint Paulus
06 - 24 85 52 01

21 apr 2020
19:30
Rekken, Los Hoes, Rekkenseweg 40
Afgelast: Dietrich Bonhoeffer: een mens uit één stuk, leven in verantwoordelijkheid
 
12 mei 2020
19:30
Beltrum, Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk
Afgelast: Omarm jezelf!
 
29 juni 2020
19:00

Werkgroep pelgrimage: wandeling