Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

Het Aartsbisdom heeft zaterdagmorgen 10 oktober een reactie verspreid op de oproep van minister Grapperhaus.
Het aantal kerkgangers gaat terug naar 30 bezoekers en het dragen van mondkapjes wordt nadrukkelijk aangeraden.

Viering bijwonen

Dit betekent dat ook in onze parochies er afgeschaald wordt naar maximaal 30 kerkgangers (exclusief medewerkers) per viering. U dient uw bezoek aan de viering te reserveren via het reserveringssysteem of via het speciale telefoonnummer 06 – 82604863. Reserveren via de websites: www.stpaulusparochie.nl of www.sintludgernu.nl, onder “vieringen”.
We vragen vaste kerkgangers, die wekelijks inschrijven, om rekening te houden met medegelovigen die ook graag een keer naar de kerk willen.
Denk aan de mogelijkheid om op doordeweekse dagen mee te vieren! U hoeft zich hiervoor niet aan te melden omdat het aantal bezoekers laag is.
Bij uitvaartvieringen volgen wij de bepalingen die vanwege de overheid gelden voor de uitvaartbranche. Dit betekent dat bij een uitvaart in een kerkgebouw maximaal 100 personen aanwezig kunnen zijn, exclusief medewerkers, mits de voorschriften van anderhalve meter etc. in acht worden genomen. Voor een uitvaartplechtigheid buiten geldt een maximum van 250.
Alle vieringen in de beide eucharistische centra, Groenlo en Lichtenvoorde, zijn thuis in beeld te volgen via kerkdienstgemist.nl. In deze en ook andere locaties is er bovendien nog de kerkradio voor hen die hierop aangesloten zijn.

Mondkapjes

Het dragen van mondkapjes in de kerkruimte wordt sterk aangeraden. Dit betekent: zet bij binnenkomst en bij het lopen in de kerk een mondkapje op, zittend op de plaats mág het mondkapje af – met advies om het op te houden. Bij het ter communie gaan kan het mondkapje vanzelfsprekend af. Mondkapjes worden niet door de parochie verstrekt, dus iedereen dient zelf een mondkapje mee te nemen.

Overige maatregelen

Wat zingen betreft: samenzang blijft niet toegestaan, maar voorzang met maximaal vier cantores wel, rekening houdend met de afstand.
In elke kerk waar gevierd wordt zijn vrijwilligers actief die voor een veilige begeleiding zorgen. Samen vormen zij het Coronateam. We zijn hen dankbaar voor hun inzet. Zonder hen kan er geen viering met kerkgangers plaatsvinden.
Alle overige voorschriften die eerder zijn uitgebracht blijven van toepassing. U vindt de protocollen van de Bisschoppenconferentie van de RK Kerkprovincie ook op onze websites.

Allerzielen

Over de viering van Allerzielen, op 2 november, verschijnt een afzonderlijk bericht.

Tot slot

We zitten allemaal in deze ongekende crisis. Er zijn uiteenlopende meningen over de aanpak ervan. De situatie kan echter alleen omgebogen worden door het goede voorbeeld dat wij geven. Laten we denken aan de verantwoordelijkheid die we voor elkaar dragen, zoek de samenwerking en blijf positief!

Groenlo, 14 oktober 2020

Pastoraal team en parochiebesturen St. Ludger en St. Paulus