Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

Verbonden in Christus

H. Agatha | Harreveld

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Berichtgeving omtrent corona

Met directe ingang maximaal 30 personen per viering.

Mondkapje dragen tijdens viering.

In een brief heeft het bisdom bovenstaande maatregelen bekend gemaakt, Naar aanleiding hiervan heeft het pastoresteam een brief opgesteld, zie hier de brief van het pastoresteam.

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

 Voor de uitgave van mei 2020 voor 1 april 2021.

Voor de uitgave van juni 2020 voor 1 mei 2021.

 

 

 

Met ingang van februari 2021 worden de vieringen in de vorm van gebedsdiensten in de Sint Agatha kerk te Harreveld in eigen beheer gepland.

 

In verband met de huidige ernst van het corona virus en alle daarbij vastgestelde maatregelen is er in een gezamenlijk overleg binnen het team besloten om de geplande diensten van zaterdag 13 februari en zondag 14 maart niet door te laten gaan.

 

De weg naar het “nieuwe normaal” is nog niet ingezet en door alle maatregelen als gevolg van de crisis is dichtbij niet meer zo vanzelfsprekend.

 

De kerk blijft dagelijks geopend van 10.00uur tot 17.00uur. U bent van harte welkom

voor het bijzondere gevoel van het aansteken van een simpel kaarsje,

voor een moment van stilte…. een moment van bezinning.

 

Dat u, uit de stilte die u heel even in uzelf zoekt, weer de kracht kunt vinden om door te gaan.

Zondag 13 december was een gedenkwaardige, en toch ook enigszins, een wat trieste dag in Harreveld. Op die dag werd de allerlaatste Eucharistieviering in onze kerk gehouden en de viering werd voorgegaan door pastor Den Hartog, die voor de laatste keer in Harreveld voorging, voordat hij in februari zijn ambt in Mijdrecht gaat voortzetten. Hij werd in deze viering geassisteerd door pastor Dave (de kleine pastor, zoals hij zichzelf noemde).

De omstandigheden brengen met zich mee dat deze ingrijpende stap te begrijpen is. Steeds minder kerkgangers en een groter gebied waar steeds minder geestelijken voorhanden zijn.

Gelukkig hebben we in Harreveld de beschikking over drie enthousiaste voorgangers, die nu, maar ook in de toekomst, als de kerk aan de eredienst wordt onttrokken, met enige regelmaat een gebedsdienst willen blijven verzorgen. Het is aan ons, de parochianen in Harreveld, om te laten zien dat het geloof, in welke vorm dan ook, blijft leven in Harreveld.

Laten we daar samen aan bouwen, ons op de toekomst richten en niet teveel omkijken.

Wie met zijn gezicht naar het verleden staat heeft geen oog voor de toekomst!

    

Voor de uitgave van maart 2021: voor 1 februari 2021.

Voor de uitgave van april 2021:   voor 1 maart 2021.

De vieringen gaan met Kerst niet door, maar de kerk is open om een bezoek te brengen aan de kribbe  en de Kerstversiering te bekijken.

 

 

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen