Voor nog meer wetenswaardigheden zie onze facebookpagina

Geloof en Goede werken

De Calixtuskerk in Groenlo is per 1 januari 2012 door het bisdom aangewezen tot het Eucharistisch Centrum van de St. Paulusparochie. De restauratie – aan de buitenkant en aan de binnenkant – en de verplaatsing van het Adema-orgel naar de koorzolder staan los van dit besluit van het bisdom. Deze grondige opknapbeurt had anders ook plaats gevonden. Het aanwijzen van een kerk tot Eucharistisch Centrum betekent dat zonder uitzondering op zondagen op een vaste tijd (10.30 uur) , op kerkelijke hoogfeesten en op door het bisdom te bepalen kerkelijke feesten Eucharistie gevierd dient te worden.
De bisdomstaf heeft verder bepaald dat de volledige viering van het Paastriduum, het hoogtepunt van het liturgisch jaar (Witte Donderdag, Goede Vrijdag en het Hoogfeest van Pasen), plaats moet vinden in het Eucharistisch Centrum van de parochie. Dit vanwege de geringe beschikbaarheid van het aantal priesters . Bovendien zijn deze plechtigheden het waard om met een groot aantal gelovigen gevierd te worden. Dat geeft toch een extra dimensie aan deze hoogtijdagen.

De locatie H.Calixtus H.Maria Moeder Gods maakt deel uit van de St. Paulusparochie.
Naast het centrale parochiebestuur heeft elke locatie ook een zgn. 'locatieraad'.

De locatieraad draagt zorg voor de gebouwen, financiën en andere zaken die tot de dagelijkse organisatorische gang van zaken horen.

Samenstelling locatieraad Groenlo:

Grea Wolters voorzitter
Gerard Nijrolder vice-voorzitter gemeenschapsopbouw
Anita Overkamp-Altink   secretaris catechese
Ton Gunnewijk budgethouder communicatie, liturgie
Jan Grijsbach notulist

Voor actuele informatie over onze locatie zie

Pastorale noodwacht:
06-190 17 292

26 jan 2020
Eibergen, Oude Mattheüskerk, Grotestraat 50
Mozes

22 feb 2020
Lievelde, Koptisch Orthodoxe klooster, Kloosterstraat 5
Van nacht naar dag

18 mrt 2020
Neede, Achterhuis, Borculoseweg 43
Verhef je hart, niet je telefoon!

21 apr 2020
Rekken, Los Hoes, Rekkenseweg 40