50 JAAR ZONNEBLOEM BELTRUM

Omzien naar elkaar... is vaak een thema bij vieringen in onze geloofsgemeenschap. De Zonnebloem Beltrum brengt dit al 50 jaar tot uitdrukking in woord en daad en daarbij een mooie samenwerking om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Op 3 juli 1970 is de afdeling Beltrum opgericht. Wat mooi dat we als geloofs-woongemeenschap zo'n vereniging in ons midden hebben.

De Zonnebloem streeft naar een samenleving waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. ‘Zorgeloos’ betekent hier dat iemand met een lichamelijke beperking niet gehinderd zou mogen worden door meer praktische zorgen dan ieder ander.

De Zonnebloem is er voor iedereen met een lichamelijke beperking. Jong en oud. Wie je ook bent en wat je ook graag doet.

Contact & Aanmelden
Heb jij een lichamelijke beperking en wil je deelnemen aan onze activiteiten of wil je je aanmelden als vrijwilliger bij de afdeling Zonnebloem Beltrum?

Aanmelden als vrijwilliger\deelnemer neem dan contact op Linda Tiggeloven 0544 - 46 43 06 en kijk met ons naar de mogelijkheden.

U kunt het werk van de Zonnebloem steunen met een donatie: op rekeningnummer: NL02 RABO 0105 5048 82 t.n.v. De Zonnebloem afd. Beltrum. Hartelijk dank.

Onderstaand het artikel uit de Echo op welke mannier de Zonnebloem het 50-jarig jubileum invulling geeft.

Veranderingen vieringen m.i.v. 1 januari 2020

Met ingang van 1 januari wordt het nieuwe basisrooster van kracht die de pastores aanhouden zodat zij bij toerbeurt in alle locaties een Eucharistieviering of een Woord- en Communie viering kunnen verzorgen. Voor de locatie Beltrum betekent dit dat er in het 1e en 3e weekend van de maand iemand van het pastoresteam voorgaat in een viering.

Dit houdt in dat er dan twee weekenden in de maand zijn waarin er géén viering zou zijn in de kerk in Beltrum. Natuurlijk kunt u voor een viering naar één van de naburige kerken waar een pastor voorgaat.

Wij hebben als locatieraad contact gehad met de verschillende werkgroepen binnen onze locatie Beltrum om te kijken of er belangstelling is vanuit de werkgroepen om deze weekenden alsnog in te vullen. Hier staan zij positief tegenover. Dit heeft geresulteerd in het invullen van deze weekenden met kerkelijke activiteiten op een andere manier dan u die nu gewend bent. In het 2e weekend van de maand wordt de kerk opengesteld voor een vrije inloop.
In het 4e weekend van de maand is er een andersoortige viering of bijzondere kerkelijke activiteit.

Op zondag 26 jan om 10:30 uur is het thema van de woord-en communie viering: Kerk zijn we Samen. Koor Rhumtas. In deze viering zal aandacht worden geschonken aan de Actie Kerkbalans 2020.

De Actie Kerkbalans wordt ondersteund met de uitgifte van de flyer: Actie kerkbalans Bericht

Klik hier of op onderstaande afbeelding voor de Nieuwsbrief van Actie Kerkbalans Beltrum

Kiddoesj Beltrum plant nieuwe (kerstboom)spar
zo 8 dec 2019

Cadeau voor gemeenschap in kader van het 50-jarig bestaan

Door Theo Huijskes

BELTRUM - Het gemengde koor Kiddoesj in Beltrum sluit in deze decembermaand het jubileumjaar in het kader van het 50-jarig bestaan af met een tweetal activiteiten, te weten de aanbieding van een nieuwe (kerstboom)spar aan de (geloofs)gemeenschap Beltrum en de organisatie van een midwinterconcert in kerstsfeer in samenwerking met de plaatselijke muziekvereniging Concordia.

Op zondag 17 november om 10.30 uur zong Zanggroep Rhumtas in de kerk in Beltrum in de viering, die in het teken stond van ons 60-jarig jubileum. Thema van de viering: Vier het Licht.
Het was een mooie viering, voorbereid door de leden van onze kerkcommissie Annie en Sandra, samen met de werkgroep woord- en communievieringen. Ook voor versiering was gezorgd, met onze banner en bloemen in de kleuren van ons logo. Diverse genodigden hadden gehoor gegeven aan onze uitnodiging en aan het eind van de viering sprak een lid van de locatieraad ons nog toe. Hij zette ook onze jubilarissen Annie (60 jaar lid) en José (50 jaar lid) in het zonnetje. Lidy te Brake (40 jaar lid) kon niet aanwezig zijn bij de viering. Na de viering bleven velen nog even napraten bij een kop koffie of thee. Al met al was het een mooie afsluiting van ons jubileumjaar. Foto: Johnny Elshof.

Pastorale noodwacht:
06-190 17 292

26 jan 2020
Eibergen, Oude Mattheüskerk, Grotestraat 50
Mozes

22 feb 2020
Lievelde, Koptisch Orthodoxe klooster, Kloosterstraat 5
Van nacht naar dag

18 mrt 2020
Neede, Achterhuis, Borculoseweg 43
Verhef je hart, niet je telefoon!

21 apr 2020
Rekken, Los Hoes, Rekkenseweg 40