Logo Parochie

 

R.-K. Parochie
HH. Paulus en Ludger

OLV Tenhemelopneming | Beltrum

FacebookTwitterGoogle Bookmarks

 

 


Berichtgeving omtrent corona

Met ingang van 7 april nieuw telefoonnummer voor reserveringen: 06-83 13 71 02

Aanmelden voor de vieringen blijft verplicht, dit kan digitaal, telefonisch of bij aanvang van de viering bij de kerkdeur.

Het heeft de voorkeur dat u zich voor de viering telefonisch of via de website aanmeldt om de doorstroom te bevorderen bij het begin van de viering.

Klik hier voor verdere informatie over het aanmelden.

Geheel onverwacht hebben wij na een kort ziekbed en op veel te jonge
leeftijd, afscheid moeten nemen van Alfons Meijer, wonende in de
Hassinkstraat. De afgelopen jaren was hij de steun en toeverlaat, van
de tegenover hem wonende vluchtelingen uit Syrië. Zij kregen deze
woning aan de Hassinkstraat toegewezen. Vele gewoontes in onze
gemeenschap waren vreemd voor hen. Nooit klopten ze tevergeefs aan
bij Alfons voor informatie. Hij heeft zich met hart en ziel ingezet om
deze families een ‘thuis’ te geven. Hem nu te moeten missen heeft ook
voor hen een grote leegte achtergelaten. Alfons hield er niet van om op
de voorgrond te staan, maar heeft het verdiend om geprezen te
worden voor zijn omzien naar elkaar.
Op het boekje van de afscheid viering van 8 maart stond de gedachte:
Immens was zijn liefde, onwerkelijk het verlies, waardevol de
herinneringen.
We zijn als geloofsgemeenschap dankbaar voor alles wat Alfons voor
hen heeft gedaan en hopen dat hij mag rusten in vrede.
Moge de goede herinneringen aan hem de familie tot steun zijn.
De locatieraad Beltrum

 

Een tijdje geleden is één van de verlichtingspotjes bij het Maria monument vernieuwd. Zoals ook u mogelijk wel eens hebt meegemaakt, blijkt dan dat de kleur net even iets anders is dan de oorspronkelijke. Terecht hebben een aantal parochianen ons hierop attent gemaakt. Tijd voor actie. Nu is het helaas geen kwestie van even de lamp verwisselen voor dezelfde kleur. De armatuur en de aanlichting/lamp is één geheel. Vervangen is een ‘kostbare’ zaak zegt de penningmeester. Met wat ‘kunstgrepen’ is de aanlichting van beide spotjes weer nagenoeg uniform. Maakt u in deze coronatijd 's avonds wel eens een ommetje dan kunt u de aanpassing zelf beoordelen.

 

De locatieraad.

Aanmelden vieringen. Nieuw.

  

 Met directe ingang, kunt u zich ook aanmelden voor de weekend viering op de donderdagmorgen van 9:00 tot 11:30 uur via telefoon: 0544 - 48 21 11. Dit is dan mogelijk voor de viering in het betreffende weekend. Dit kan ook via een bezoekje aan ons secretariaat.

 

 Voor diegene die zich nu al aanmelden (via e-mail: www.stpaulusparochie.nl of via het nieuwe nummer: 06 - 83 13 71 02 van de parochie-site blijf dit gewoon doen. Dit kan de hele week, zoals dat nu ook al mogelijk is. Dit bespaart ons werk.

 

Uw locatieraad.

 

Handleiding aanmelden/reservering vieringen via de website.

 

 Ga naar de website van de parochie, www.sintludgernu.nl. Selecteer de menu optie ‘Vieringen’.

 

  1. U ziet nu de vieringen voor de komende twee weken. Bij de vieringen voor de komende zeven dagen staat een knop ‘Reservering aanvragen’. Deze knop blijft zichtbaar tot zaterdagmiddag 12:00 uur. 
  2. Klik op de knop ‘Reservering aanvragen’.

U ziet dan een scherm met de locaties, datum en tijd van de viering.

Op dit scherm moet u uw naam, telefoonnummer en e-mailadres invullen.

Vervolgens kunt u aangeven met hoeveel personen u wilt komen.

Ga akkoord met de voorwaarden door een vinkje te zetten de verklaring dat niemand corona heeft en dat u akkoord bent met het verwerken van uw gegevens.

 

    3. Klik op ‘Versturen’ om de aanvraag te versturen.

 

  1. Als u alles correct heeft ingevuld, dan ontvangt u een e-mail met een bevestiging van uw reserveringsaanvraag. In deze mail is een link opgenomen waarmee u uw aanvraag kan annuleren.

Let op: deze e-mail geeft u nog geen recht op een plaats, deze mail bevestigt dat wij uw aanvraag hebben ontvangen.

 

  1. Op vrijdagavond krijgt u een e-mail waarin een staat of u mag komen of op de wachtlijst staat. Ook in deze mail is een link opgenomen waarmee u uw aanvraag kan annuleren.

 

Als u zich na vrijdagavond nog aanmeldt, ontvangt u op zaterdagmiddag een e-mail of u mag komen of op de wachtlijst staat.

WAT EEN KERKBEZOEK MET IEMAND DOET

"Onlangs heb ik een oecumenische viering in de kerk van Beltrum bijgewoond. Daar waren goede redenen voor. Ten eerste vind ik het belangrijk om ook buiten de eigen lijnen te stappen en te proeven hoe er elders samen gevierd wordt. Daarbij kwam dat emeritus Pastoor Theo Escher uit Groenlo voorging waar ik goede herinneringen aan heb. Ik werd zeer gastvrij in deze kerk ontvangen. Even de corona maatregelen doorgenomen en toen plaats genomen in deze prachtige kerk. De muurschilderingen zal ik zeker op een ander moment nog eens gaan bekijken want ze zijn meer dan de moeite waard om er tijd voor te nemen. Naast de pastoor was ds. Saraber uit Frankrijk als voorganger aangeschoven en emeritus da. Ria Willems.
De viering was in één woord een fijne ontmoeting te noemen, waarin het thema 'vrede verbindt verschil' centraal stond en welke letterlijk en figuurlijk hoorbaar en voelbaar was. De drie voorgangers kregen een mooie bos bloemen, die ze na afloop, tijdens de koffiepauze in ontvangst mochten nemen. Een warm gebaar. De koffie werd achter in de kerk genuttigd en ik voelde me prettig door de gemoedelijke bewoners die samen met de voorgangers nog even na bleven praten. Toen ik vroeg of ik nog een paar foto's mocht maken constateerde ik dat de kaarsen allemaal weer opnieuw aangestoken werden.
Een zeer sympathiek gebaar naast de uitleg die ik kreeg over de muurschilderingen en zijn voorgeschiedenis. Ik zal er zeker vaker naar toe gaan want er werd op een prettige manier 'verbindend' gevierd. En dat was voelbaar. Met dank aan de vrijwilligers en de parochianen."    - Rianne Emaus uit Groenlo (schrijfster).

 

 

WAT EEN KERKBEZOEK MET IEMAND DOET

"Donderdag naar de kerk in Beltrum geweest. Had van vrienden gehoord dat de muurschilderingen bij het altaar weer gerestaureerd waren. Het was echt geweldig mooi om de originele staat weer te zien. Kan me nog voorstellen dat mijn Vader (Willem Zemann) ze toen (1962) van Pastoor Smit voor de helft weg moest schilderen. Meneer Pastoor vond het "te druk" boven het Altaar. Mijn Vader was daar behoorlijk kwaad over toen. Prachtig dat dit kunstwerk weer in de oude staat hersteld is." Rudi Zemann (schrijver)

Pastorale noodwacht
Parochie HH. Paulus en Ludger
06-190 17 292

Agenda

Geen evenementen