9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

Zaterdag 21 December 2019, 19:00 Lichtenvoorde, H. Bonifatiuskerk

Inspiratie voor Kerst

Al tijden is er gesproken over mogelijkheden om naast de eucharistieviering in de kerk ook een ander soort van viering te organiseren. Van oudsher kent de kerk meerdere soorten vieringen, waarvan er -behalve in de kloosters- jammer genoeg maar een paar zijn overgebleven. De belangrijkste is tegenwoordig de wekelijkse eucharistieviering, welbekend als de mis op zondag.
Velen van ons zullen zich nog herinneren dat er bijna elke dag een korte mis was. Hetzij ‘s morgens of vroeg in de avond. Daarnaast was er op zondagmiddag ‘het Lof’.
In de Engelse traditie is er in de weekeinden nog steeds aan het eind van de middag of de vroege avond een dagafsluiting.
En ze slagen erin om dit enerzijds tot een verstild moment te maken, anderzijds vaak tot een muzikaal genot om mee te maken.
De Engelsen hebben een prachtige koor- en kerkmuziektraditie.
Op zaterdag 21 december om 19.00 u. gaat Gaudio net zo iets voor de eerste keer doen in de Bonifatiuskerk te Lichtenvoorde. Een korte viering, waarbij korte lezingen uit de bijbel worden afgewisseld met stilte, koorwerken van bekende en minder bekende componisten en samenzang. Muziek die als het ware het antwoord is op de gelezen teksten.
We hopen u met velen te mogen begroeten om inspiratie op te doen voor de kerstdagen. Het zou mooi zijn, als er op deze manier een oude traditie nieuw leven ingeblazen zou kunnen worden.
Laat het ons weten na afloop, waar u bent uitgenodigd om met ons koffie of thee te drinken in de pastorie én voor een gezellig
gesprek.