9 juni 2020

Vieringen tot 1 september

Tot 1 juli zijn er op uitsluitend kerkvieringen op zondag in Groenlo en Lichtenvoorde om 9.30 uur. Hiervoor moet u zich aanmelden op donderdagmorgen voorafgaand aan de viering tussen 9.00 uur en 12.00 via telefoonnummer 06- 82 60 48 63.
De uitzending van de vieringen is te volgen via kerkdienstgemist.nl

Vanaf 1 juli gaat aanmelden voor de viering via een digitaal reserveringssysteem. Zie hier voor een handleiding.

Voor meer informatie zie de Pastorale nieuwsbrief 4 en Vieringen en activiteiten tot 1 september. Bij de vieringen moeten we rekening houden met het protocol kerkelijk leven zoals dit door de bisschoppen is vastgesteld.

Vrijdag 13 December 2019, 20:00 Lichtenvoorde, H. Bonifatiuskerk

Concert Neva Ensemble

Het bij velen reeds bekende Neva-ensemble geeft op 13 december een concert in de H. Bonifatiuskerk te Lichtenvoorde, Rapenburgsestraat 23, aanvang 20.00 uur. Vanaf begin december tot half januari verzorgen zij wederom een groot aantal optredens door heel Nederland.
Het Russische klein koor, (twee zangeressen, drie zangers en een pianiste) zingt een paar liederen van Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek, kerstliederen, gevolgd door Russische volksmuziek, over lief en leed van het uitgestrekte platteland. Het concert wordt afgesloten, begeleid door de pianiste, met aria’s, duetten, romances en trio’s van beroemde (Russische) componisten.
Als ensemble, maar ook als solisten staat het Neva-ensemble bekend om hun zuivere vocale prestaties.
Naast de concerten werken zij ook mee op de zondagmorgen aan kerkvieringen en -diensten met liederen uit de Slavisch-Byzantijnse kerk. Dit gezelschap keert daarom elk jaar, ditmaal voor de 24e keer, terug naar ons land. Zij krijgen zeer veel waardering voor hun op geheel eigen wijze gezongen Russische liederen. Dit blijkt niet alleen uit de vele trouwe toehoorders, maar ook uit de media aandacht. Op zowe lradio als televisie is door de jaren heen diverse malen aandacht aan ze besteed en een bekend ochtendblad noemde deze topsolisten eens “De muzikale tovenaars uit Rusland”.
De concerten zijn gratis toegankelijk. Na afloop van hun concert staan de zangers zelf aan de deur om de mondelinge en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen.
Voor meer informatie, 0544-371366/06-53979570 of www.sintludgernu.nl