Vocalgroep Choral vertolkt Chagall, de schilder en de liefde

Marc Chagall was een Joods-Russische schilder(1887-1985)met een zeer bewogen levensgeschiedenis. Hij werd geboren in Rusland, gestudeerd in Sint Petersburg, Berlijn en Parijs.
De voorstelling is een muzikale raamvertelling over Chagall en één van zijn schilderijen over het bijbelboek Hooglied. Hieromheen ontrolt zich het verhaal waarin ook de ervaringen van Chagall zelf verwerkt zijn. In woord en zang, vorm en beeld krijgt alles een verrassende kleur en kracht, zoals ook zijn schilderijen dit uitstralen. De Joodse wortels, positiviteit die Chagals werk kenmerkte, vreugde, verdriet, eenzaamheid, geborgenheid, lichtvoetigheid en tintelend plezier zijn steeds herkenbaar in deze bijzondere vertolking door “Choral”.
Choral bestaat uit een hechte vocalgroep van circa 15 zangers, een verteller en een aantal musici, waaronder pianist/componist Henk Ruiter(ook vaste pianist/orkestleider van Ernst Daniel Smid) en tekstschrijvers Jan Blei en Frans Ort.
De groep heeft landelijke bekendheid gekregen door optredens met verschillende muziektheaterproducties zoals “Maskers, “Spiegels”,” Labyrint”, “Cyclus” en heeft meegewerkt aan diverse radio en tv programma’s.

U bent van harte welkom op:
-zaterdag 3 februari
-19.30 uur
-in de Oude Mattheus te Eibergen!
-toegang is gratis, welk wordt er een vrije gift gevraagd.