Dierendagviering op 1 oktober 2017 in Neede

Op 1 oktober 2017 vond in de Needse Caeciliakerk een gezins-gebedsviering rondom Dierendag plaats. De kinderen werden d.m.v. een PowerPoint presentatie over Franciscus van Assisi meegenomen in het leven van deze Heilige die aan de oorsprong van Dierendag staat. De kinderen mochten de grote en kleine vanuit Brammelo meegebrachte honden aaien en nader bekijken.

Paulusdag 25 juni 2017 in Rietmolen

Na een viering in de Caeciliakerk in Rietmolen volgde een middagprogramma in de Dorpsaccomodatie Rietmolen (DAR).

Afscheid pastor Luiten op 28 mei

Nadat aan het slot van de viering op zondag 28 mei in de Calixtusbasiliek pastor Rianne Luiten was toegesproken door Gerard Slotman namens het Paulusbestuur en pastor Zoet namens het pastoresteam, was er voor de parochianen gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen. De locatie Groenlo verzorgde de koffie, thee en krentenwegge. (fotograaf: Ton Gunnewijk)

Oecumenische Hemelvaartsviering Beltrum 25 mei 2017

Voor de vijfde keer was er op Hemelvaartsdag een oecumenische viering op initiatief van de Protestantse Gemeente Eibergen-Rekken, de Protestantse Gemeente Neede, de N.P.B. Eibergen en de St. Paulusparochie. Dit keer waren we te gast bij het Loonbedrijf van Leo en Lies Scharenborg aan de Bultemansweg net buiten Beltrum. Op deze zonnige morgen kwamen ongeveer 200 mensen te voet, per fiets of auto naar de viering.

Doopviering in Eibergen, 9 april 2017

Doop van Rutger Siemerink en Nienke Hartemink door pastoor H. de Jong

Voorbereiding communicanten

De eerste stappen zijn gezet door communicanten om op 21 mei 2017 de Eerste Heilige Communie te ontvangen.

Voorstelling 'Franciscus Spreekt' op 14 oktober 2016

Theatergroep "Roeach" uit Antwerpen gaf een toneelvoorstelling over het leven van Franciscus van Assisi. Een activiteit in het jaar van barmhartigheid in de St. Paulusparochie. Deze voorstelling werd gehouden in de H. Mattheuskerk te Eibergen.

Paulusdag 3 juli 2016 in Lievelde

Museumboerderij Erve Kots in Lievelde vormde het decor voor alweer de 5e Paulusdag. Na een eucharistieviering in de openlucht waren er koffie en broodjes op 'de deel'. Het middagprogramma stond in het teken van de diaconie. Op drie locaties in de museumboerderij vertelden vertegenwoordigers van de stichting Schuldhulp Op Maat (SOM), Vluchtelingenwerk Oost Nederland (VWON) en de Vincentiusvereniging Groenlo over hoe zij concreet inhoud geven aan het omzien naar je naaste.

Presentatie eerste communicanten op 13 februari 2016

De eerste communicanten uit de locaties Eibergen, Neede, Rekken en Rietmolen bereiden zich voor op de Eerste Heilige Communie op 10 april. Tijdens de viering op 13 februari jl. in Neede presenteerden zij zich.

Presentatie vormelingen 13 december 2015

Eucharistieviering met opening van het Heilige Jaar en presentatie van vormelingen in H. Calixtusbasiliek.

Opening Heilige Deur Calixtusbasiliek Groenlo 13 december 2015

De plechtige opening van de Heilige Deur in de Calixtusbasiliek vond plaats op zondag 13 december, voorafgaand aan de eucharistieviering. De heilige deur in Groenlo werd geopend door hulpbisschop mgr. Th. Hoogenboom.

Bisdombedevaart naar Lourdes (2-9 mei 2015)

Van 2 tot en met 9 mei werd vanuit onze St. Paulusparochie deelgenomen aan de grote bisdom-bedevaart naar Lourdes.

Proclamatie H. Calixtusbasiliek op 11 januari 2015

Korendag St. Paulus op 18 oktober 2014 in Beltrum

Op zaterdag 18 oktober verzamelden zich in de Rk kerk van Beltrum de dames- en herenkoren van de zeven parochiekerken van de st. Paulusparochie: zo'n 165 zangeressen en zangers in totaal.

Hemelvaartsdag 2014 in Rietmolen

Wie op deze regenachtige Hemelvaartsdag in 2014 de deel binnenstapte aan de Eibergseweg 250 trof daar een warme sfeer. De 75 stoelen waren niet genoeg om iedereen een zitplaats te geven, zodat zelf meegenomen vouwstoelen uitgeklapt werden. Op die mooie boerderij vierden we op donderdag 29 mei in oecumenisch verband Eibergen-Neede de Hemelvaartsdag.

Paulusdag 29 juni 2014 in Neede

De Hollandsche Molen in Neede vormde dit jaar het decor voor de derde St. Paulusdag. Ruim 150 parochianen waren die ochtend op pad gegaan, waaronder velen die na afloop van de openluchtviering deelnamen aan het middagprogramma. De paraplu was even nodig tijdens de openluchtviering, maar terugkijkend was het zeker een geslaagde dag.

Tarcisiusdag 2014: uitstapje voor de misdienaars

Alle ruim 200 aanwezige misdienaars liepen in vol ornaat in processie de kathedraal binnen. Na de eucharistieviering was er in de binnenstad van Utrecht een rondvaart en bowlen. En natuurlijk konden ze ook hun Bijbelse en liturgische kennis bewijzen. Daarvoor waren de misdienaars uit St, Paulus verdeeld in 3 groepen. Onze groepen werden 1e, 2e en 6e!

Tarcisiusdag 2013: uitstapje voor de misdienaars (deel 2)

Alle ongeveer 175 aanwezige misdienaars liepen in vol ornaat in processie de kathedraal binnen. Na de eucharistieviering was er in de binnenstad van Utrecht een leuke speurtocht met allerlei spelletjes en natuurlijk ook onderdelen waarin de misdienaars hun Bijbelse en liturgische kennis konden bewijzen.

St. Paulusdag 2013 in Rekken

Zondag 30 juni organiseerde de locatie Rekken de 2e St. Paulusdag. Na een eucharistieviering in de open lucht bij de Piepermolen, gevolgd door koffie met een broodje, konden parochianen deelnemen aan de twee middagactiviteiten: een rondrit met een Jan Plezier door de omgeving van Rekken waarbij (niet ongezien...) de groene grens werd gepasseerd en een modeshow georganiseerd door Ineke van der Werf van museum Sfeer Van Weleer uit Rekken.

Tarcisiusdag 2013: uitstapje voor de misdienaars (deel 1)

Op zaterdag 22 juni gingen 21 Misdienaars en 5 begeleiders uit onze parochie samen met misdienaars van de HH. Maria- en Laurentiusparochie naar de 2e door het aartsbisdom georganiseerde Tarcisiusdag.