1e Heilige Communie: een vervolgstap op het Heilig Doopsel

In januari zijn de communicanten van de St. Paulusparochie en de St. Ludgerparochie in een startviering begonnen met de voorbereiding op het ontvangen van de 1e Heilige Communie. Op 3 locaties, namelijk Lichtenvoorde, Groenlo en Neede komen de kinderen regelmatig samen met hun ouders.

Het project “Blijf dit doen” helpt ons daarbij en is erop gericht de kinderen meer vertrouwd te maken met ons geloof en met wat er in de kerk gebeurd. Bijbelse verhalen ondersteunen dit.

De communicanten weten wat de naam van God betekent “Ik zal er zijn”.
Er is een rondleiding in de kerk geweest. De kinderen weten wat er allemaal in het huis van God gebeurt, te zien is en welke betekenis dit heeft.

De communicanten hebben zich voorgesteld aan de geloofsgemeenschap. Alle kinderen zijn een “parel in Gods hand”. De jongens en meiden hebben verteld waarom ze de 1e Heilige Communie willen ontvangen.

Er staat nog een bezoek aan de bakker gepland met aansluitend een broodmaaltijd. Hierbij staat het laatste avondmaal centraal. Breken en delen van brood en delen van de wijn: Lichaam en Bloed van Christus.

Op 19 mei en 26 mei is de grote dag, de communicanten ‘Blijven doen wat Jezus zelf gevraagd heeft aan zijn vrienden toen en ook nu nog aan ons: ‘delen in zijn Aanwezigheid’.  

Wij hopen u allen te verwelkomen,
om deze jonge parochianen welkom
te heten en te ondersteunen!

19 mei om 09.30 uur in Rietmolen
19 mei om 11.30 uur in Groenlo
26 mei om 11.00 uur in Lichtenvoorde

St. Paulus en St. Ludger
Werkgroepen 1e Heilige Communie

01-05-2019

Zondag 19 mei: Zondag voor de Oosterse Kerken: 'God verheerlijken in liturgie en leven'
Lees meer >>
01-05-2019

Tienerkamp in Duitsland: Dare!
Lees meer >>
01-05-2019

Nieuws van het bestuur n.a.v. de bestuursvergadering van 6 april 2019
Lees meer >>
01-05-2019

Terugblik op De Passie
Lees meer >>
24-04-2019

De wandeling (pelgrimage)
Lees meer >>