Kerstactie Kerken Berkelland: nog steeds niet overbodig

Wellicht heeft u ook de serie artikelen gelezen die deze zomer in “Achterhoek Nieuws” verschenen over armoede? Die maakte nog eens duidelijk dat, ook nu het economisch herstel zich doorzet, er toch nog steeds veel huishoudens zijn die het financieel moeilijk hebben. Ook in onze gemeente Berkelland.

Namens de kerken in Berkelland willen we hen een hart onder de riem steken middels een levensmiddelenpakket in december. Hiervoor werken we samen met de Sociale Dienst, de stichting Schuldhulp Op Maat en de Voedselbank. Zij informeren hun cliënten over de mogelijkheid om bij onze stichting een pakket aan te vragen. Vorig jaar deden dit 270 gezinnen en 185 alleengaanden. De totale kosten vorig jaar waren ruim € 17.800,-.

Wij zijn er ons terdege van bewust dat we zo niet alle huishoudens in Berkelland bereiken die met heel weinig geld moeten rondkomen. We denken aan mensen die een uitkering via het UWV ontvangen (bijv. WIA) of van slechts een AOW-uitkering moeten rondkomen. Hoe graag we óók hen zouden willen helpen, financieel en logistiek is dat helaas niet haalbaar.

Met zo’n twintig enthousiaste vrijwilligers organiseren we de jaarlijkse Kerstactie. Begin september kwamen we voor het eerst weer bijeen. Er was al het nodige voorwerk gedaan zoals overleg met de supermarkt over de inhoud van de pakketten en de Sociale Dienst was al bezocht voor het maken van goede afspraken. Vol goede moed gaan we weer aan de slag. Dankbaar dat we dit mogen organiseren en tegelijk ook schrijnend dat een Kerstactie nog steeds nodig is in zo’n welvarend land als Nederland.

Met uw financiële steun kunnen we ook dit jaar weer vele huishoudens in december blij maken. Uw bijdrage is welkom op IBAN NL24 RABO 0135 6533 47 t.n.v. Stichting Kerstactie Kerken Berkelland. Meer informatie vindt u op www.kerstactieberkelland.nl.

Met vriendelijke groet,
Stichting Kerstactie Kerken Berkelland

 

01-05-2019

Zondag 19 mei: Zondag voor de Oosterse Kerken: 'God verheerlijken in liturgie en leven'
Lees meer >>
01-05-2019

Tienerkamp in Duitsland: Dare!
Lees meer >>
01-05-2019

Nieuws van het bestuur n.a.v. de bestuursvergadering van 6 april 2019
Lees meer >>
01-05-2019

Terugblik op De Passie
Lees meer >>
24-04-2019

De wandeling (pelgrimage)
Lees meer >>