Heeft u een luisterend oor?

Wie zijn wij

Ruimte voor anderszijn is een maatjesproject voor mensen met een psychische kwetsbaarheid; mensen voor wie het leven niet altijd zo vanzelfsprekend is. Niet iedereen heeft mensen in zijn omgeving met tijd en aandacht, iemand die openstaat om echt te luisteren.

We zijn op zoek naar nieuwe maatjes

Als maatje bied je een luisterend oor en bouw je een vertrouwensband op. Een kop koffie of thee, een wandelingetje, ruimte voor een gesprek over de dingen die er voor de ander echt toe doen. Voorop staat dat je er bent voor de ander en de ander kan laten zijn wie hij is. 

Wat vragen we van je

Je hebt inlevingsvermogen en je kunt luisteren zonder direct met een oordeel of oplossing te komen. Je bent oprecht en betrouwbaar. 
Gemiddeld vraagt het 2 -3 uur per maand. Dag en tijdstip kun je zelf afspreken, in overleg met de deelnemer.

Wat bieden wij

Een oprechte ontmoeting van mens tot mens is niet alleen voor de deelnemer maar ook voor het maatje verrijkend. Deelnemers zijn vaak blij dat je komt: ‘Ik doe er voor jou toe als mens’.

Vooraf vindt een aanmeldingsgesprek plaats. Je krijgt dan meer informatie en kunt kijken of het je aanspreekt. Een cursus voor nieuwe maatjes start 8 oktober a.s.
Als maatje kun je bij vragen terecht bij de coördinator. Drie maal per jaar is er een terugkomavond voor alle maatjes om ervaringen uit te wisselen. Je ontvangt een reiskostenvergoeding.

Interesse?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator, Janine Meeuwsen: 06-20029122 of oost-gld@ruimtevooranderszijn.nl.

06-11-2018

Beleid van de Parochie St. Paulus voor de komende jaren
Lees meer >>
23-10-2018

Terugblik op bijeenkomst over de toekomst van de kerk in Neede
Lees meer >>