VNB organiseert 10-daagse bedevaart Israel/Jordanie

In de voetsporen van…

Van 10 t/m 19 november 2018 doorkruisen wij Israël en Jordanië. We treden hierbij in de voetsporen van Mozes, die ons naar Petra in Jordanië leiden. Petra, is gelegen in een kloof en gedeeltelijk uit rotsen gehakt. De stad werd bij toeval in 1812 herontdekt door een Indiase Handelaar. De imponerende architectuur was inmiddels tot een ruïne verworden. Het is niet voor niets dat de stad is verkozen tot een van de zeven wereldwonderen en door Unesco tot Werelderfgoed is verklaard.

Vanuit Petra vervolgen wij onze bedevaart richting Israël. We treden hierbij in de voetsporen van Jezus en beginnen onze dagen in Israël met drijven op de Dode Zee. We bezoeken onder andere de doopplaats aan de Jordaan. We beklimmen berg Tabor, de berg van de transfiguratie, en we doen Kana, de plek waar Jezus tijdens een bruiloft zijn eerste wonder heeft verricht aan.

 

De Nederlandse Dagen

De Nederlandse Dagen in het Heilig Land staan in het teken van Shalom. Er staan een aantal indrukwekkende en betekenisvolle vieringen op de planning. Zo zullen deelnemers van de bedevaart voor koorleden zingen bij de Vespers in de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth en tijdens de eucharistieviering in de Catharinakerk in Bethlehem voor 1000 Nederlandse pelgrims. Hiernaast wordt deelgenomen aan het algemene programma van de Nederlandse Dagen in het Heilig Land waarbij onder andere Nazareth wordt bezocht, de Via Dolorosa wordt gebeden, en de Geboortekerk, Catharinakerk en de herdersvelden worden bezocht. Zie de website voor de verschillende reismogelijkheden: http://www.vnb.nl/pelgrimsreizen/reisindex

Zingen in het Heilig land: een unieke ervaring

Een deel van het reisgezelschap vormt een koor en zingt tijdens de reis op bijzondere en unieke locaties. Tijdens de Vespers in de Kerk van de Aankondiging en tijdens de eucharistieviering in de Catharinakerk luistert het koor de viering op voor alle Nederlandse pelgrims.

Informatie en aanmelding voor koorleden bij Anita en Ben Simmes Email: muzieksimmes@gmail.com.

Voor algemene informatie over alle reizen naar Israel in november 2018 neem dan contact op met

VNB – Den Bosch

T (073) 681 81 11

E info@vnb.nl

W www.vnb.nl

12-01-2019

12 februari: En i’j geleuft dat?! Wat geloven we eigenlijk?
Lees meer >>
10-01-2019

Vastenactie project 2019: Waterputten in Romik Eritrea
Lees meer >>
02-01-2019

Maria Lichtmis op zaterdag 2 februari in Groenlo
Lees meer >>
01-01-2019

Nieuws van het parochiebestuur n.a.v. de bestuursvergadering van 3 december 2018
Lees meer >>
01-01-2019

Reis naar Israël in september 2019
Lees meer >>
01-01-2019

Gezocht: enthousiaste zangers (v/m) voor het Passie koor van de Paulusparochie
Lees meer >>
01-01-2019

Lokaal geloven en nieuwe initiatieven
Lees meer >>
21-12-2018

Pastorale column december/januari van pastoor De Jong
Lees meer >>