Avondwake en uitvaarten

Avondwake:
De avond voorafgaand aan de uitvaart of crematie kan er een avondwake plaats vinden. Namens de parochie komt een vrijwilliger op condoléancebezoek om in overleg met de familie de dienst samen te stellen. Een kleine afvaardiging van het dames- of herenkoor kan komen zingen. Er bestaat echter ook de mogelijkheid een nummer van een cd te draaien. Dit moet dan uiteraard passen bij een kerkelijke viering.

Uitvaart:
De viering ten uitvaart kan helaas niet altijd een eucharistieviering zijn. Dit i.v.m. de beschikbaarheid van priesters. Kerkelijke vieringen moeten altijd aan bepaalde rituelen voldoen. In alle vieringen wordt de zang door ons dames- of herenkoor verzorgd. Uiteraard kan de familie, in overleg, zelf ook een bijdrage leveren aan de uitvaartviering. De dienstdoende pastor/voorganger gaat mee naar de begraafplaats en verricht daar het afscheidsritueel.

Crematie:
Indien de familie graag ziet dat de parochie een bijdrage levert bij de dienst in het crematorium, gaat een medewerker van de avondwakegroep mee naar het crematorium. In overleg met de familie wordt het afscheidsritueel besproken.