Onder de regenboog

Onder de Regenboog

“Onder de Regenboog” is een aanbod van kindercatechese in een parochie voor kinderen tot 12 jaar, naast het bestaande aanbod rond 1e communie en vormsel.

Uitgaand van de ontwikkeling van kinderen en hun mogelijkheden wil “Onder de Regenboog” kinderen kennis laten maken en vertrouwd maken met geloven in God, de boodschap van Jezus, verhalen uit de Bijbel, symbolen en rituelen op een eigentijdse, interactieve wijze.

Het gaat hierbij om leren, vieren, creatieve verwerking en spel.

Het aanbod bestaat uit:

  • 4 vieringen per schooljaar rond een thema, waarin op creatieve wijze een bijbelverhaal wordt uitgewerkt en kinderen actief kunnen meedoen.
  • 4 bijeenkomsten voor kinderen naar leeftijdsgroep, waarin kinderen een circuit van 4 activiteiten doorlopen: bibliodrama, knutselhoek, muziek en zang, kringspelen. De activiteiten zijn gekozen rond een thema.

“Onder de Regenboog” is ontwikkeld door Mia Tankink, dekenaal dienstverlener voor catechese. Zij heeft dit samen met enthousiaste mensen uit Silvolde opgezet en uitgevoerd. In september 2006 heeft Mia in Beltrum de cursus “Onder de Regenboog” (3 avonden) gegeven. Zij vertelde daarin over de werkwijze in Silvolde en liet de deelnemers kennismaken met een aantal werkvormen voor kinderen. Hieraan namen mensen uit Beltrum en Groenlo deel.

In Groenlo, Beltrum en Eibergen worden er Onder de regenboog activiteiten georganiseerd.